SES Tlmače získali kontrakt v českej elektrárni za 40 miliónov eur

16.12.2013 Levice

Tlmače 16. decembra (TASR) – Slovenské energetické strojárne, a.s. Tlmače (SES) získali nový kontrakt v Českej republike za takmer 40 miliónov eur.

Dodávka diela Zníženie emisií NOx a TZL v elektrárni Opatovice pre kotly K2, K3, K5 a K6 bude zahrňovať predovšetkým spracovanie dokumentácie realizácie stavby, zaistenie primárnych a sekundárnych opatrení DeNOx na kotloch K2, K3, K5 a K6, výmenu druhého ťahu kotlov K2, K3, K5 a K6, vykonanie skúšok diela a uvedenie do prevádzky s požadovanými parametrami. „Zákazník požaduje po realizácii diela splnenie emisných limitov NOx a CO podľa legislatívy Európskej únie, ktorá predpisuje nové sprísnené hodnoty emisií po roku 2016,“ informoval Gabriel Sirotňák zo SES. Termín pre ukončenie diela je stanovený na október 2015.

Modernizácia teplární na českom a slovenskom trhu je pre SES zaujímavým krátkodobým trhovým potenciálom najmä v období, keď nie je jasne stanovená energetická koncepcia a nie je predikovateľný vývoj trhu vo výstavbe nových energetických zdrojov v elektrárňach, teplárňach, priemyselných podnikoch, konštatoval Martin Paštika, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SES. Spoločnosť chce podľa jeho slov využiť vlastné referencie a svoju pozíciu na trhu, aby bola v maxcimálnej miere úspešná v tendroch súvisiacich s plánovanou modernizáciou teplární na Slovensku.

SES Tlmače sú výrobcom a dodávateľom parných kotlov pre elektrárne, teplárne, spaľovne odpadov a priemyselné podniky. Na jar tohto roka podpísali kontrakt na dodávku fluidného kotla pre Energetiku Třinec v hodnote vyše 40 miliónov eur. Koncom októbra tohto roka strojárne získali kontrakt na denitrifikáciu kotlov K14, K13 a K12 v českej elektrárni Třebovice v hodnote viac ako 30 miliónov eur. Z pohľadu teritórií sú tlmačské strojárne pripravené naplniť potreby i v ďalších krajinách, najmä na Balkáne, konštatoval Paštika.
 

Vyberte región